Title Image

عمل جراحی دیسک کمر با شکاف چند میلیمتری

عمل-جراحی-دیسک-کمر-به-روش-بسته

عمل جراحی دیسک کمر با شکاف چند میلیمتری

دیسک کمر به علت دررفتگی دیسک از محل خودش و فشار روی ریشه عصبی (سیاتیک) سبب درد و کاهش کارایی عصب مربوطه میشود. در مراحل اولیه اگر ضایعه عصبی زیاد نباشد میتوان از دارو درمانی استفاده نمود و یا شاید استراحت کمک کند. درصدی از مبتلایان دیسک کمر نیاز به جراحی دارند، روشهای جراحی بسیار متنوع است.

درمان دیسک کمر بدون جراحی

خوشحالم که از طریق فضای مجازی میتونم ( اگه بتونم) مختصری از دغدغه های شما عزیزان را بر طرف کنم.بیشترین گرفتاری ذهنی اکثریت شماها عمل ستون فقرات و بخصوص عمل دیسک (ساده ترین عمل در سری اعمالی که ما انجام میدهیم) میباشد. همین جا لازمه عرض کنم که اگر عمل جراحی دیسک مطالب سه گانه ذیل مد نظر باشه بهترین نتیجه حاصل میشه:

۱- تشخیص مناسب

۲- زمان مناسب

۳- روش و تکنیک مناسب  

از طرف دیگر درصدی از بیمارانی که بیماری دیسک کمر دارند و با تشخیص مناسب نیازمند جراحی هستند و عمل نکنند دچار معضلات فراوان میشوند.

بیماری دیسک کمر به علت دررفتگی دیسک از محل خودش و فشار روی ریشه عصبی (سیاتیک) سبب درد و کاهش کارایی عصب مربوطه میشود.

اگر فشار از روی ریشه عصبی برداشته نشود نتیجه از بین رفتن عصب و بدنبال آن مختل شدن عضوی که از آن عصب فرمان می‌گیرد. ماحصل میشود اختلال در راه رفتن ( فلج ناقص تا کامل) و عدم کنترل ادرار و مدفوع . لذا باید در اسرع وقت اقدام به رفع فشار از ریشه عصبی شود.که بسته به نوع و شدت فشار طرق مختلفی دارد. در مراحل اولیه اگر ضایعه عصبی زیاد نباشد میتوان از دارو درمانی استفاده نمود و یا شاید استراحت کمک کند.

نکته: قابل ذکر اینکه تحقیقات اخیر بر استراحت کوتاه حداکثر سه روز آنهم زیر نظر پزشک تاکید دارند. و بیش از انرا توصیه نمیکنند.

دلائلی که ارائه می‌کنند :

۱- استراحت سبب آتروفی عضلات( لاغری)

۲- کاهش تراکم استخوان

۳-اختلال کارآیی قلب و ریه

۴- احتمال لخته عروق و آمبولی ریه

باتوجه به مطالب فوق استراحت طولانی جایگاهی در درمان دیسک کمر ندارد.

عمل دیسک کمر

درصدی از مبتلایان دیسک کمر نیاز به جراحی دارند، روشهای جراحی بسیار متنوع است و دست جراحان ستون فقرات ازین نظر باز. در کل روشهای جراحی را به دو گروه کلی تقسیم میشوند:

۱- باز 

۲- بسته   

روش باز عمل دیسک کمر با کنار زدن عضلات و بوجود آوردن مسیر مناسب و کم ضرر (برای بدن) به ستون فقرات رسیده و اقدامات لازم جهت رفع فشار از ریشه عصبی به عمل آوریم. در این روش با کنار زدن نخاع میتوانیم به دیسک رسیده و ریشه عصبی را آزاد کنیم.

عمل دیسک کمر به روش بسته

همانطور که دیده میشود عضلات به سمت راست  رفته، صفحه مهره آزاد شده،مقداری ازان برداشته و ریشه عصبی با فشار مناسب به چپ کشیده وقسمت پاره شده دیسک را برمیداریم.

در روش باز از خلف ستون مهره وارد میشویم. حال اگر از منطقه وارد شویم که نخاع و ریشه عصبی در مسیر نباشند صدمه کمتر است.

عمل دیسک کمر به روش بسته

همانگونه که دیده میشود ورودی ابزار ما به دیسک در قدام نخاع ‌و ریشه عصبی میباشد.

جراحی با روش بسته

روش بسته و یا دقیق تر بگویم روش جراحی دیسک کمر با شکاف ۲-۳ میلیمتری چیست؟

در این روش هدف مثل همیشه رفع فشار از ریشه عصبی میباشد. با بی حسی موضعی به کمک تلویزیون و دستگاه مخصوص محل ورود به دیسک را مشخص کرده و سپس میله باریک را جراح با شناخت ناحیه عمل،به کمک دستگاههای رادیولوژی،وارد دیسک مورد نظر میشود و میله فوق  را در محل ضایعه دیسک قرار میدهد. سپس با استفاده از ابزار بسیار دقیق و ظریف که به کمک تکنولوژی پیچیده  (High Tech) درست شده است  از مسیر این میله وارد دیسک شده و اقدام به برداشتن دیسک پاره شده می‌کنیم.

محاسن جراحی به روش بسته

۱-برای ورود به دیسک، نخاع و ریشه های عصبی دستکاری نمی‌شود.

۲- این عمل بیهوشی عمومی نیاز ندارد و با بیحسی موضعی انجام میشود.

۳- عمل سرپایی است و بیمار ۲-۳ ساعت بعداز عمل ازبیمارستان مرخص میشود.

۴- عضلات اطراف ستون فقرات اصلا دستکاری نشده و لذا دوران نقاهت و برگشت به کار بیمار کوتاهتر میباشد.

۵- چسبندگی تقریبا اایجاد نمی‌شود.

۶- احتمال عفونت به مراتب کمتر است.

۷- احتمال لخته عروق ساق و آمبولی نزدیک به صفر میباشد.

۸- در صورت عدم موفقیت عمل دیسک کمر به روش بسته (احتمال عدم موفقیت در تمامی انواع جراحی‌ها وجود دارد) انجام عمل مجدد خیلی ساده است (به علت نداشتن چسبندگی).